Ovaro: Jyväskylän Kukkula-alueen II-vaiheen vuokraus alkoi

Julkaisupäivä:
16.2.2024

Luokka:

Julkaisupäivä: 16.2.2024

Luokka: Lehdistötiedote
Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Julkaistavissa 16.2.2024 klo 8.35     

Ovaro: Jyväskylän Kukkula-alueen II-vaiheen vuokraus alkoi

Jyväskylän Kukkulan II-vaiheen tilojen vuokraus on nyt käynnistynyt. Ensimmäinen uusi vuokrasopimus on allekirjoitettu noin 1.500 m2 tiloista sosiaali- ja terveysalalla toimivan Solum Yhtiöihin kuuluvan JST Avesin kanssa.

Nyt vuokratut tilat tulevat ryhmäkodiksi alaikäisten yksin tulleiden turvapaikanhakijoille. Suurin osa on kotoisin Ukrainasta. Tilat mahdollistavat esimerkiksi ympärivuorokautisen majoituksen järjestämisen.

JKK neuvottelee useiden käyttäjien kanssa tilarataisuista alueella.

Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttunen: 

“Jyväskylän Kukkulan suojeltavien rakennuksien kehittäminen on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Tiloja kohtaan on ollut hyvin kysyntää, erityisesti sotealan toimijoiden keskuudessa. Nyt tehty vuokrasopimus JST Aves Oy:n kanssa täydentää hyvin sosiaali- ja terveydenhoitoalan keskittymää uuden Nova-sairaalan vieressä”. Alueella työskentelee tällä hetkellä noin 3000 työntekijää, pääosin Nova-sairaalassa. Suojeltavien rakennuksien kehittämisen myötä arvioimme, että alueelle syntyy useita satoja uusia sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja. Kukkulan ihanteellinen sijainti Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä sekä sen helppo saavutettavuus kaikilla kulkuvälineillä lisäävät myös osaltaan alueen vetovoimaa. Kukkulasta tulee muodostumaan tulevaisuudessa arviolta noin 2000-3000 asukkaan kaupunginosa palveluineen.” 

Solum Yhtiöiden talousjohtaja Mika Miettinen:

”Olemme tyytyväisiä Jyväskylän Kukkalan Kehityksen tarjoamiin tilaratkaisuun. Alueen hyvä sijainti Jyväskylän keskustan ja Nova-sairaalan läheisyydessä palvelee erinomaisesti ryhmäkotimme tarpeita. Palveluidemme tavoitteena on luoda asiakkaillemme mahdollisimman hyvät edellytykset turvallisen arjen luomiseksi ja ylläpitämiseksi, johon Kukkula tarjoaa hyvät mahdollisuudet”.

Ovaron, Investors Housen ja Royal Housen osakkuusyhtiöiden Apitare ja Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy (JKK) omistama Kukkula-hanke jakautuu kolmeen vaiheeseen.

I vaiheessa Apitare hankki omistukseensa 17.600 m2 kokonaisuuden, joka on vuokrattu pitkällä vuokrasopimuksella Keski-Suomen hyvinvointialueelle. II-vaiheessa JKK hankki 29.12.2023 omistukseensa noin 20.000 m2 aikaisemmin sairaalakäytössä olleita rakennuksia. III-vaiheessa JKK hankkii uudelleen kaavoitettavan alueen, jolle rakennutetaan uusi asuinalue noin 2-3.000 jyväskyläläiselle.

Helsinki/Jyväskylä 16.2.2024

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Marko Huttunen puh. 050 329 2563

Talousjohtaja Mika Miettinen puh. 050 593 0129


Jakelu: Nasdaq, www.ovaro.fi, tärkeimmät tiedotusvälineet