JYVÄSKYLÄN VANHAN KESKUSSAIRAALAN ALUEEN OMISTUS VAIHTUU JA KUKKULAN KEHITTÄMINEN ALKAA

Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri, Investors House, Ovaro ja Royal House

Lehdistötiedote

Julkaistavissa 11.10.2021 klo 16.00

JYVÄSKYLÄN VANHAN KESKUSSAIRAALAN ALUEEN OMISTUS VAIHTUU JA KUKKULAN KEHITTÄMINEN ALKAA

Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri on tänään solminut Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen tasaosuuksin omistamien yhteisyritysten kanssa mittavan, yhteensä 46 M€ arvoisen kiinteistökaupan.

Kolmessa vaiheessa toteutettavassa kaupassa Jyväskylässä sijaitseva Keski-Suomen keskussairaalan vanha alue (’’Kukkula’’) rakennuksineen sekä Ääneskoskella sijaitseva Sisä-Suomen sairaala-alue vaihtavat omistajaa. Samalla ostajayritys on solminut Sairaanhoitopiirin kanssa vuokrasopimuksen, joka koskee rajattua osaa Kukkulan toimitiloista.

Jyväskylä on vetovoimainen kasvukeskus. Keskustan tuntumassa sijaitseva Kukkula-alue on Sairaala Novan myötä jo nyt yli 3.000 hengen työpaikkakeskittymä ja korkean osaamisen alue, jossa hoidetaan keskisuomalaisia ihmisiä.

Kukkula-alueen kehitys uudeksi asuin- ja työpaikka-alueeksi alkaa. Kukkula-hanke edustaa laajamittaista kaupunkikehitystä, jonka tuloksena syntyy uusi kaupunginosa työpaikkoineen ja asumismahdollisuuksineen sekä täydentyvine palveluineen. Kehitystyön myötä alueelle arvioidaan 2020- ja 2030-luvuilla syntyvän merkittävästi lisää työpaikkoja sekä asuinalue lähes 3000 ihmiselle.

Alueelle tulevan asumisen ohella työpaikat ovat kehittyvälle kaupungille elinvoiman ilmentymä. Alueen kehitystä varten perustettu yhteisyritys Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy avaa yrityksille ja yrittäjille ideointikisan siitä, mitä alueen säilytettävissä osissa voitaisiin tehdä. Ehdotuksia otetaan vastaan 15.12.2021 saakka (Marko.huttunen@ovaro.fi)

Sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen näkee nyt tehdyn kaupan myönteisenä sekä Keski-Suomen kuntien että tulevan hyvinvointialueen näkökulmasta.

’’Sairaanhoitopiirille kiinteistökauppa on monin tavoin tavoiteltu, hyvin ajoittuva ja myönteinen ratkaisu. Käytöstämme vapautuneet tilat eivät jää rasittamaan sairaanhoitopiirin, Keski-Suomen kuntien ja tulevan hyvinvointialueen taloutta ja toimintaa. Kehittyvä liiketoiminta- ja asuinalue lisää olennaisesti vetovoimaamme henkilöstön rekrytoinnissa tulevaisuudessa, kun tarjolla on asuntoja ja palveluja aivan työpaikan vieressä. ’’

Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen pitää tehtyä kauppaa Jyväskylän elinvoiman kehittämisen kannalta merkittävänä.

’’Aloitimme Jyväskylässä kerrostalon rakennuttamisella Kuokkalaan vuonna 2010. Myöhemmän kehityksen myötä Jyväskylästä on kehittynyt suurin yksittäinen toimintakaupunkimme. Olen iloinen, että nyt olemme yhdessä Sairaanhoitopiirin sekä yhtiökumppaneidemme kanssa löytäneet ratkaisun, jolla voimme rakentaa toimintaa Jyväskylässä pitkälle tulevaisuuteen. Tuomme oman lisämme kaupungin elinvoimaan. Arvioin, että toteutuessaan pelkästään alueen suunnittelu ja rakentaminen voivat luoda yhteensä noin 4.000 henkilötyövuotta seuraavan 10 - 15 vuoden aikana.’’

Royal Housen hallituksen puheenjohtaja Tapani Rautiainen toteaa, että Kukkulan on monien mahdollisuuksien alue.

’’Royal House Oy on ollut mukana useissa kiinteistökehityshankkeissa Jyväskylässä lähinnä keskustan alueella. Kukkula on kokoluokaltaan niihin verrattuna suuri ja toisaalta haasteellinen, mutta toisaalta erittäin mielenkiintoinen hanke. Haluamme luoda alueesta yhdessä konsortion muiden yritysten kanssa kaavoituksella, uudisrakentamisella ja saneeraamalla viihtyisän ja elinvoimaisen elinympäristön niin asukkaille kuin sinne sijoittuville yrityksillekin sekä niiden työntekijöille.’’

Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo, että Kukkulan alueen kehittämisessä otetaan huomioon ympäristöystävälliset ratkaisut.

’’Ovaron uudistetun strategian mukaisesti siirrymme nyt vahvasti kiinteistökehittämiseen. Kukkula-hanke tukee hienosti Jyväskylän strategiaa olla kasvava ja kansainvälisesti arvostettu koulutuksen ja osaamisen kaupunki. Tavoitteemme on luoda alueelle uudenlaista kaupunkiympäristöä monipuoliselle asumiselle. Kaavoituksen, peruskorjaamisen ja uudisrakentamisen kautta tavoitteenamme on luoda toimintaympäristöä myös vetovoimaiselle hyvinvointialan ekosysteemille ja yritystoiminnalle. Pyrimme huomioimaan ekologiset ratkaisut sekä hiilineutraaliustavoitteet alueen kehittämisessä.”

Jyväskylä 11.10.2021

Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri        Investors House Oyj        Royal House Oy

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Lisätiedot:

Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, puh 014 269 1670

Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

Royal House hallituksen puheenjohtaja Tapani Rautiainen, puh 0400 546 290

Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttunen, puh 050 329 2563